Piesa must-have in orice primavara: trenciul

O garderoba bine intretinuta, versatila si utila nu inseamna un dulap doldora de haine, ci unul al carui continut – haine, accesorii, incaltaminte – te serveste in toate situatiile, pentru ca tu sa nu mai fi vreodata luata prin surprindere de vreme sau o invitatie.

Astea fiind spuse, exista o piesa must-have pe care o recomand tuturor femeilor, mai ales primavara: trenciul. Am trei motive rationale, nu doar stilistice, pentru recomandarea mea.

– Chiar daca zilele ploioase par lasate in urma, poti imbraca un trenci intr-o seara racoroasa, cand cardiganul gros pare „prea de iarna”, iar geaca din denim prea subtire. Ah, sa nu uit: trenciul clasic, din gabardina, il vei putea purta si la toamna! In schimb, un trenci subtire, din vascoza fluida sau din lyocell, poate fi purtat drept rochie petrecuta.

– Primaverile romanesti sunt scurte iar temperaturile urca rapid, dar sunt si anotimpurile in care pleci cel mai des in mini-vacante. Vei avea nevoie de un trenci pentru un city break la Dublin, Bruxelles, Stockholm, Amsterdam, Londra sau orice alt oras aflat mai aproape de nord.

– Un model de trenci bine ales se va demoda lent (sunt mari sanse sa il porti si peste 10-12 ani), ceea ce inseamna ca va ramane una din cele mai bune investitii in stilul tau. Il vei putea purta si la tinute casual, si peste rochii de cocktail.

Revenind la argumentele stilistice, am observat ca fiecare femeie are un reper stilistic legat de piesa asta indispensabila. Nu doar pentru ca e o haina cameleonica a acestui anotimp, ci mai curand pentru ca e clasica, longeviva si neutra. Este de o simplitata fenomenala, este o haina comoda, are o eleganta care ii permite sa traverseze anii. Cele mai multe dintre noi ne imaginam ca, o data ce am imbracat un trench, ne-am transformat intr-o parizianca rafinata, in Ines de la Fressange. Sau in Audrey Hepburn. Sau in Alexa Chung.

Insa, inainte de a-ti prezenta modele pe care ti le recomand pentru shopping, iata si cateva moduri alternative de a purta trenciul in maniera non-clasica.

Il porti descheiat peste o rochie colorata, din dantela sau matase, dar cu cordonul facut nod, nu trecut prin catarama. Feminitatea rochiei va fi subliniata de detaliile masculine (epoletii, nasturii, cusaturile vizibile).

Il alegi intr-o culoare si o textura mai putin obisnuita. Este adevarat ca bejul, bleumarinul si kaki-ul, nuante neutre, se vor potrivi oricaror alte culori si imprimeuri. Pe de alta parte, poti alege verde inchis sau smarald, roz, galben, in carouri alb-negru, visiniu, auriu, rosu, cu maneci din piele lacuita, cu insertii din alte materiale.

Foloseste-te de linia clasica a trenchului pentru a-l pune in contrast cu o alta piesa sau cu accesorii mult mai moderne: sneakersi, o rochie asimetrica, pantaloni cropped, o fusta clos midi din tafta colorata samd.

Pentru un look parizian, ruleaza-i manecile si impinge-le spre cot. Varianta alternativa este sa ii ridici putin gulerul.

Alege un trenci mai scurta, care se opreste la jumatatea pulpei, daca esti mica de statura (sub 1.64m inaltime) sau daca porti cu precadere tinute sport, casual. Lungimea clasica, care flirteaza cu genunchiul (putin deasupra, o idee dedesubt) este universal-flatanta, se va potrivi si tinutelor de birou, si outfiturilor smart casual, dar permit si suprapunerea cu o rochie midi de cocktail.

Mai jos, recomandarile mele de shopping in Bucuresti Mall:

Trenciuri clasice

Trenci bej cu banda laterala, Zara: 249,90 lei | trenci bej ecru, H&M: 299 lei | trenci bej clasic, Marks&Spencer: 449,00 lei | trenci verde masliniu, Zara: 299,90 lei | trenci in carouri Prince of Walles, Massimo Dutti: 1.199 lei | trenci clasic bej-camel, Massimo Dutti: 679,00 lei | trenci bleumarin cu cordon, Mango: 299,90 lei

 

 

Trenciuri colorate

Trenci roz, Zara: 249,90 lei | trenci roz blush, Massimo Dutti: 679,00 lei | trenci Verde smarald, H&M: 279,00 lei | trenci rosu, Marks & Spencer: 449,90 lei | trenci in carouri alb-negru, Marks & Spencer: 249,00 lei | trenci bleu din denim, Mango: 399,00 lei

ARTICOLE SIMILARE

Follow @instagram