Trend alert: imprimeul leopard

Se stie ca leoparzii, la fel precum cameleonii, au talentul de a se camufla: te poti considera norocoasa daca vezi unul, in timpul unei excursii-safari in Africa. La polul opus, cand o femeie isi doreste sa fie remarcata, varianta cea mai simpla e sa imbrace o piesa cu imprimeu leopard: este indraznet, vizibil, plin de personalitate!

O buna perioada de timp, acest tip de imprimeu a fost etichetat cand provocator, cand clasic, cand depasit. Acum, dupa sezoane in care a fost considerat „neutru” – adica potrivit pentru a fi alaturat altor imprimeuri colorate -, imprimeul leopard este cu adevarat in tendinte. Ce inseamna asta pentru garderobele noastre? Ca il putem purta in orice anotimp, ca ne ofera nenumarate optiuni de styling, ca poate fi o prezenta discreta sau remarcabila in orice tinuta – in functie de cum dorim noi… Oricum, ideea e ca nu ar mai trebui sa ne temem sa il purtam, ci sa il „imblanzim”, introducandu-l in tinute de birou, de weekend sau de seara. Te ajutam sa faci asta, cu cateva „scamatorii” stilistice.

Recomandarea #1: Dreseaza-l elegant, pentru o tinuta la birou

In ciuda reputatiei de a fi obraznic si usor de remarcat, imprimeul leopard este neasteptat de neutru atunci cand este asortat cu piesele potrivite, in stilul potrivit. Cu alte cuvinte, pentru a-l putea integra fara probleme unei tinute de zi, pentru birou, alege o piesa cu imprimeu leopard obligatoriu in culorile sale clasice (fundal bej, pete negre-cafenii-bej-camel-galben) si completeaza tinuta cu alte piese cu croieli semi-elegante, clasic-moderne si tot in culori neutre (negru, bej, maro ciocolatiu, visiniu, verde masliniu).

Spre exemplu: o bluza cu imprimeu leopard va face pereche buna cu o fusta neagra midi, cu o pereche de pantaloni bej sau cu niste culottes oliv; o rochie cu imprimeu leopard poate fi purtata cu un sacou negru; o pereche de jeansi merita asortati cu o simpla camasa alba. Adauga imbracamintii cateva accesorii elegante si discrete: o bratara aurie, o pereche de pantofi cu toc kitten.

Ca sa pastrezi nota de profesionalism, eleganta si decenta, evita sa asortezi imprimeul leopard cu croieli foarte stramte, piese in culori stridente, piele lacuita, tocuri stiletto mai inalte de 9 cm, teancuri de accesorii aurii stralucitoare, un parfum greu, machiaj excesiv.

Recomandarile noastre pentru tinute de birou 

Camasa dreapta, H&M: 89,90 lei | Pulover simplu, Mango: 159,90 lei | Bluza fina cu volane, Mango: 159,90 lei | Fusta plisata H&M: 199,00 lei | Rochie simpla, Mango: 249,90 lei | Rochie petrecuta, Zara: 149,90 lei | Jeansi cu talie inalta, Zara: 149,90 lei | Rochie cu volane si maneci lungi, H&M: 59,90 lei

 

Recomandarea #2: Adu-l in centrul atentiei, la o tinuta de cocktail

Secretul prezentei tale sic si seducatoare este sinonim cu purtarea unor piese care sa iti contureze corpul exact atat cat trebuie, fara a cadea in vulgar. Poti face asta folosindu-te de croieli ajustate, materiale fluide sau care invita la atingeri, decupaje atent plasate, dar mai ales prin pastrarea proportiilor intre cat acoperi si cat dezgolesti din trupul tau.

De pilda: o fusta cu imprimeu leopard si croiala conica, care ti se aseaza perfect pe solduri dar nu crapa pe tine de cat e de stramta, este nu doar sexy, dar si ultra-trendy. Este suficienta pentru a atrage atentia si a-ti sublinia prezenta, fara sa mai ai nevoie de paiete, volane sau alte trucuri stilistice. Asorteaz-o cu o bluza decoltata si maneci lungi din voal negru si o pereche de stiletto negri (sau niste sandale aurii cu barete fine). Daca nu iti plac fustele, opteaza pentru o pereche de pantaloni largi si matasosi, pe care ii porti cu un maieu din matase neagra, cu bretele subtiri si croi lejer, sau pentru o rochie comoda, care iti marcheaza talia.

Recomandarile noastre pentru tinute de cocktail:

Bluza cu nod lateral, BSB: 235,00 lei | Fusta conica, H&M: 49,90 lei | Rochie lunga, Zara: 199,90 lei | Pantaloni largi, Zara: 149,90 lei | Rochie mini, BSB: 470,00 lei | Rochie de cocktail, Nissa: 349,50 lei

 

Recomandarea #3: Invata-l cu joaca, in tinute de weekend

Descoperindu-i versatilitatea, designerii si-au propus sa faca din imprimeul leopard un motiv purtabil la orice ora, in orice zi. De ce sa fie pastrat doar pentru note de seductie sau tinute elegante, cand el poate fi considerat jucaus, modern, dinamic? De aceea au creat si piese casual, potrivite tinutelor de weekend: tricouri, hanorace, pulovere cropped sau XXL, pantaloni jogger, geci, salopete… Indiferent ce alegi, asorteaza piesa imprimata cu denim, croieli comode si usor masculinizate, accesorii sport si incaltaminte cool.

Imagineaza-ti, sa zicem, o pereche de pantaloni jogger cu imprimeu leopard. Alatura-le o camasa din denim, tenisi albi sau negri cu talpa groasa, ochelari de soare si o geanta cu banduliera, din piele de culoarea bronzului. Acum poti iesi in parc sau merge sa te intalnesti la cafea, cu colegele de clasa.

Recomandarile noastre pentru tinute de weekend:

Bluza hanorac, BSB: 235,00 lei | Tricou simplu, H&M: 79,90 l Fusta mini, Zara: 119,90 lei | Joggers, BSB: 282,00 lei | Rochie dreapta cu maneci scurte, H&M: 89,90 lei | pulover sport, H&M: 99,90 lei

 

 

Recomandarea #4: Intra-i tu in gratii, pas cu pas

Acesta e sezonul inceputurilor si schimbarilor: intoarcerea la scoala (pentru cei mici, dar si pentru adulti), re-evaluarea proiectelor pentru ultimele luni din an, schimbarea garderobelor, trecerea la un nou regim alimentar samd. Din punct de vedere stilistic, toamna poate fi sezonul in care te decizi sa iesi din zona ta de confort stilistic: incerci culori si texturi noi, inveti sa te joci cu suprapuneri, testezi cele mai noi tendinte, indraznesti sa porti imprimeul leopard!

Sigur ca nu te indemn sa te invalui, din cap pana-n picioare, in animal print, ar fi exagerat! Daca te tenteaza, insa nu vrei sa gresesti/ preferi sa nu investesti prea mult / nu ai idee care iti sunt limitele, incepe prin a introduce accesorii cu imprimeu leopard in tinutele tale obisnuite. Vor fi o nota de modern, de actualizare, cu minim de risc.

O pereche de botine sunt ideale pentru o plimbare in parc, prin covorul de frunze aurii. O esarfa imprimata se va potrivi la trench-ul bej clasic sau la geaca neagra din piele. O curea in talie va fi accentul sic al unei rochii simple negre. O geanta de umar completeaza jeansii si o camasa in carouri. Un colier cu pandantiv merge la tricoul alb si fusta plisata din jerseu de bumbac.

Recomandarile noastre pentru accesorii:

Geanta de umar H&M: 59,90 lei | Geanta mica, Anna Cori: 117,00 lei | Geanta cu banduliera, Zara: 199,90 lei | Colier Massimo Dutti: 149,00 lei | Esarfa H&M: 89,90 lei | Esarfa, Mango: 69,90 lei | Esarfa plisata Zara: 49,90 lei | Curea din piele, Zara: 99,90 lei | Pantofi din piele cu toc kitten, Zara: 279,90 lei | Botine din piele, Mango: 449,90 lei | Ghete Musette: 649,00 lei

ARTICOLE SIMILARE

Follow @instagram