Cum porti geaca de biker

Credeti ca exista vreo alta piesa de imbracaminte, incarcata cu la fel de mult bagaj istoric, asteptari si potential stilistic, cum este geaca din piele? Ma indoiesc.

Daca nu sunteti obisnuite sa purtati o geaca de biker sau nu sunteti sigure cum o veti integra in garderoba fara sa capatati aer de rockerita din anii ’90 (sau de motociclist), e posibil sa va blocati asortand-o numai la jeansi si ghete. In realitate, geaca de biker e o piesa versatila si greu demodabila, smecheria e doar sa o „neutralizati” stilistic.

Din punct de vedere stilistic, ii veti aplica aceeasi strategie de neutralizare pe care o folositi in cazul altor piese de imbracaminte cu potential exploziv – cele care traiesc doar un sezon, cele care merg purtate intr-un singur fel, cele de care suntem atrase ca moliile de lumina. Blanurile artificiale multicolore, rochiile ultra-mulate, pantalonii in carouri scotiene, palariile cu boruri foarte mari, puloverele cu spatele gol sunt cateva care isi fac loc pe lista mai devreme mentionata.

Asadar, care e acea strategie de neutralizare? O asortati cu o alta piesa vestimentara si/ sau cu alte accesorii decat cele din „povestea” ei stilistica, adica cea care spune muzica rock, motociclete, viata de noapte, personalitate rebela. Redirectionarea ei stilistica inseamna sa o purtati cu piese feminine (peste o rochie inflorata), cu haine casual non-sexy (peste un hanorac cu gluga), cu un element elegant (o helanca neagra fina), cu o haina moderna, de inspiratie masculina (niste pantaloni chino, largi sau cu o pereche de culottes).

Cand purtati o geaca de biker, acordati atentie nu doar stilului tinutei in sine, ci si constructiei si volumului ei. O geaca din piele bine croita, pe masura buna, va contura clar jumatatea de sus a corpului, iar cand ii inchideti fermoarul veti simti ca si cum cineva va strange in brate. Din punct de vedere stilistic, asta inseamna ca jumatatea inferioara a siluetei voastre are nevoie sa fie imbracata intr-o croiala lejera, larga, ampla, cu volum. Poate fi o fusta maxi larga sau o fusta midi plisata, o pereche de pantaloni de training sau niste culottes. Un stil pe care va recomand sa il evitati este „stramt de sus pana jos” – adica geaca de piele cambrata, continuata de jeansi skinny, rochie mulata sau fusta conica; este un look demodat.

Ultima chestiune care merita lamurita este cea a culorii. E in regula sa alegeti si o alta culoare de geaca, in afara de negru? Din punctul meu de vedere, orice alta culoare neutra, care se potriveste cu restul garderobei voastre, poate fi aleasa pentru aceasta geaca din piele: maro ciocolatiu, bej caramel, verde masliniu, visiniu, gri, bleumarin… Va invit sa tineti cont de acest criteriu pentru ca o geaca din piele naturala este o cheltuiala serioasa si veti dori sa o asortati usor la cat mai multe tinute; daca preferati o geaca din piele artificiala, atunci puteti indrazni si alte culori (roz, rosu, galben, turcoaz, violet), bugetul e complet diferit de precedenta.

Recomandarile mele:
Geaca visinie din piele naturala, Mango: 549,90 lei | geaca maro din piele intoarsa, Mango: 449,90 lei | geaca galbena din piele intoarsa, Mango: 449,90 lei | geaca biker neagra cu interior din blana artificiala, Zara: 399,90 lei | geaca biker din piele naturala cu guler detasabil din blana, Massimo Dutti: 1399,00 lei | geaca neagra biker din piele, BSB: 1034,00 lei

In sfarsit, iata si 4 idei de tinute la care puteti purta o geaca de biker

1.In loc de sacou, la tinuta de birou

Purtati geaca peste un pulover cu guler rulat si o pereche de pantaloni din stofa, in carouri discrete. Moliciunea tricotajului va face ca pielea sa para mai putin „dura”, iar combinatia de materiale e tocmai buna pentru perioada aceasta a anului, cand e prea devreme pentru geci matlasate si paltoane groase.

Recomandarile mele:
Geaca neagra din piele artificiala, Mango: 99,90 lei | geaca neagra din imitatie piele, Zara: 199,90 lei | geaca neagra din piele naturala, Massimo Dutti: 1199,00 lei | jacheta neagra de motociclist din imitatie de piele, H&M: 159,00 lei | geaca neagra din piele, Boss Casual in magazinul Collective: 2149,99 lei | geaca biker clasica din piele Scotch&Soda, in magazinul Collective: 1259,99 lei

 

2.Peste o rochie midi vaporoasa 

Opusurile se atrag: pielea adauga o tusa de lux unei simple rochii midi, de zi. Se poarta cu botine fara toc sau cu cizme cowboy, cu toc mic.

Recomandarile mele:
Geaca bleumarin din piele naturala, Massimo Dutti: 1199,00 lei | geaca visinie de motociclist, H&M: 199,00 lei | jacheta biker din piele, Scotch&Soda in magazinul Collective: 1799,90 lei

 

3.Smart casual si modern

Echilibrati linia ajustata a unei geci clasice cu volumul unei perechi de culottes largi si cu adidasi cu talpa groasa.

Recomandarile mele:
Geaca rosie din piele naturala, Mango: 549,90 lei | geaca biker din piele imitatie sarpe, Zara: 249,90 lei | geaca rosie din imitatie de piele intoarsa, BSB: 611,00 lei | jacheta biker din piele artificiala, Guess: 679,99 lei

 

4.De weekend, dar cu stil

E cea mai la indemana tinuta relaxata: o pereche de jeansi boyfriend si un tricou alb, plus geaca din piele.

Recomandarile mele:
Geaca biker cu captuseala din blana artificiala, Zara: 349,90 lei | geaca motociclist cu guler de blana artificiala, H&M: 229,00 lei | geaca biker bej din imitatie piele intoarsa, BSB: 611,00 lei

ARTICOLE SIMILARE

Follow @instagram