Stil masculin: ce haina ti se potriveste?

Alegerea si cumpararea unei haine pentru perioadele reci ale anului – fie ca vorbim de un trench pentru primavara, de un mantou pentru toamna sau o pufoaica pentru iarna – sunt echivalentul unei investitii stilistice. Sunt genul de haine pe care le vei purta cateva sezoane de-a randul, costul lor va fi amortizat in numarul si frecventa purtarilor, ceea ce inseamna ca e nevoie sa identifici calitatea materialelor, dar si un stil care sa te reprezinte si sa se potriveasca activitatilor tale. Mai jos, iti prezint cele 5 haine necesare oricarei garderobe masculine: alege una sau mai multe care ti se potrivesc cu adevarat.

Haina scurta marinareasca: the pea-coat sau paltonul unui navigator in jurul lumii

Cu o croiala traditionala si o alura sport, haina scurta bleumarin, la 2 randuri de nasturi si cu revere late va ramane ani de zile o piesa-cheie a garderobei tale. Ti se potriveste indiferent de varsta, inaltime si constitutie. Pe cei inalti si subtiri ii face mai lati in umeri; pe cei vanjosi si maruntei, ii face sa para mai inalti, iar celor gurmanzi le contureaza o silueta atletica.

Daca iti place genul acesta de haina, alege una bleumarin sau neagra, dintr-o stofa frumoasa si o captuseala colorata. Cauta sa gasesti un model cu buzunar interior, nasturi cu un simbol reliefat (e o haina purtata traditional de marinari, asadar e posibil sa gasesti nasturi decorati cu ancore) si cu o lungime medie. E o haina potrivita atat la tinute casual (jeansi, pantaloni din catifea reiata sau doc asortati cu pulovere, cardigane sau camasi cadrilate), dar o poti purta si peste tinuta de birou.

Recomandarile noastre:
Jacheta gri din stofa in stil marinaresc, H&M: 299,00 lei (disponibila si pe negru) | palton cu 2 randuri de nasturi, stil marinaresc, Mango: 449,90 lei | pea coat bej din stofa, Mango: 449,90 lei | jacheta pea-coat bleumarin din stofa de lana, Marks&Spencer: 449,00 lei

 

Paltonul din stofa British: imbinarea dintre rafinament aristocratic si excentricitate

Genul acesta de palton se potriveste barbatilor care isi doresc sa se delimiteze, prin eleganta si stil, de restul multimii. Nu e o chestiune de vanitate, ci de identitate stilistica. Acest palton va avea o croiala eleganta si moderna, o linie dreapta sau usor cambrata si, cel mai probabil, va fi croit dintr-o stofa cu personalitate: texturata sau in doua culori, ca un tweed englezesc traditional.

Reverele vor fi ascutite si lungi, ceea ce va contribui nu doar la nota de rafinament a hainei, dar si la crearea iluziei unei conformatii mai suple, mai tineresti. Poti purta acest palton peste cel mai bun costum al tau: la birou, dar si la un eveniment de seara, cu un dress code specific.

Recomandarile noastre:
Paltonul din stofa in carouri British, H&M: 399,00 lei | palton bej din lana, Mango: 649,90 lei | palton bleumarin in carouri, Massimo Dutti: 1199,00 lei | palton british in carouri, Zara: 449,90 lei

 

Geaca parka sau pufoaica cu gluga: pentru weekendurile cu adrenalina

Esti genul care iubeste natura si iti petreci mult timp in aer liber, indiferent de vreme: faci sport, umbli mult pe jos prin oras, pleci des la munte. Tipul acesta de geaca este foarte comoda si calduroasa, are o linie mult mai moderna decat pufoaicele clasice – adolescentii si domnii trecuti de o anumita varsta le vor prefera pe acelea.

In general, gecile parka vor fi croite din fibre termoizolante si vor avea nenumarate detalii interne practice cum sunt buzunarele de diverse marimi si adancimi, clapete, fermoare ascunse, eventual vor avea gluga detasabila, o vesta matlasata sau un strat dublu de captuseala, ca un soi de hanorac.

Recomandarile noastre:
Parka vatuita dublata de vesta, H&M: 499,00 lei | parka cu guler din blana artificiala, H&M: 399,00 lei | canadiana cu gluga detasabila, Mango: 499,90 lei | parka kaki cu gluga reglabila si detasabila, Massimo Dutti: 799,00 lei | jacheta cu vesta detasabila, Massimo Dutti: 799,00 lei

 

Trenchul urban: definitia factorului cool si a barbatului mereu tanar

Cool si indemodabil, minimalist si practic. E genul de haina masculina care spune „am terminat-o cu studentia si garderoba de baiat”. Corect, pentru o data cu purtarea unui trench nu te mai intorci la banala geaca de fas sport! Indiferent de culoarea aleasa – bejul e clasic, verdele masliniu si bleumarinul sunt moderne, negrul e sobru -, trenchul va fi croit dintr-un doc rezistent la vant si la ploaie, si va avea detalii specifice (epoleti, cordon, captuseala uni sau in carouri, revere late).

Daca preferi tinutele casual, alege un trench scurt; daca ai in garderoba mai multe camasi, tinute smart casual si pantaloni eleganti, opteaza pentru un model cu lungime medie. Se va potrivi si la jeansi, don’t worry.

Recomandarile noastre:
Trenci bej din twill, H&M: 399,99 lei | mantou impermeabil, H&M: 299,99 lei | trenci bej din material tehnic, Mango: 499,90 lei | trenci impermeabil bej deschis, Zara: 449,90 lei | trenci scurt sport, Gant: 1.645,00 lei | trenci scurt bleumarin, Bigotti: 395 lei

 

Mantoul slim cut: sprezzatura unui gentilom modern, dezivolt si sarmant

Datorita croielii lui moderne si foarte elegante, imbracat in acest mantou capeti nonsalanta, o prezenta deosebita si lasi impresia unui barbat priceput nu doar la vinuri, restaurante gourmet, ceasuri de lux si investitii financiare, ci si la moda. Mantoul acesta sugereaza mana priceputa a unui croitor particular, calitatea unei stofe din lana si casmir italienesc, siguranta unui barbat care stie sa isi asorteze accesoriile si tinutele la orice context.

Ca sa mentii nota ultra-sofisticata, cauta un model cu revere simple si inguste, si cu o linie slim, care va da o alura formala, distinsa si rezervata.

Recomandarile noastre:
Mantou negru slim cut, H&M: 399,99 lei | mantou tailored din lana, Mango: 549,90 lei | mantou gri slim cut, Mango: 549,90 lei | mantou bleumarin slim, Zara: 499,90 lei | mantou bej camel slim cut, Marks&Spencer: 549,00 lei

ARTICOLE SIMILARE

Follow @instagram