Recycling si restyling al tinutelor de Craciun

Aspectele cele mai frumoase ale modei si stilului personal sunt cele care iti permit sa fructifici creativitatea: asortezi culori, imbini texturi, te joci cu suprapuneri, introduci elemente exotice, reinventezi piese vintage, modifici lungimi, adaugi o panglica sau un nasture deosebit, plusezi cu accesorii… Pe langa toate acestea, mai ai la indemana o modalitate: reciclarea – repurtarea acelorasi piese in tinute diferit construite sau recircularea altora intr-un alt anotimp decat cel consacrat.

Pentru astazi, ne-am gandit sa iti aratam cum poti repurta si re-integra in tinute de zi trei piese vestimentare specifice Craciunului: un pulover rosu, o fusta cu paiete si pantalonii in carouri scotiene.

 

Cum reciclezi… FUSTA CU PAIETE

Ai purtat-o la petrecerea de Craciun a firmei, dar si la alte cateva evenimente sociale din aceasta iarna. Felicitari pentru creativitate si indrazneala! E o piesa fantastic de versatila (mult mai versatila ca o rochie de cocktail), ceea ce inseamna ca nu ar trebui sa o pastrezi doar cand mergi la petreceri.

O prima recomandare stilistica este sa o reciclezi la urmatoarele sarbatori si aniversari de la inceput de an: petrecerile Ioanelor si Ionilor, zile de nastere ale prietenelor nascute in Capricorn si Varsator, Sf. Valentin sau orice alta ocazie festiva gasesti.

O a doua idee stilistica este sa porti fusta din paiete la urmatoarele iesiri culturale pe care ti le-ai programat: o seara la teatru, un concert la matineu… Stralucirea fustei va conferi tinutei tale acea nota de eleganta necesara acestor evenimente, fara sa para de moda veche.

Ca sa ii dai o nota moderna si mai putin „de seara”, asorteaza fusta din paiete cu un pulover simplu negru si o pereche de botine negre din piele. O poti purta si cu o helanca alba sau bej, cercei aurii si un cardigan alb.

Nu ai in garderoba o fusta cu paiete? Reducerile sunt un moment potrivit pentru a cauta o astfel de piesa, pe care te poate servi la nenumarate evenimente de-a lungul anului, iata recomandarile noastre:

Fusta din paiete verzi, Mango: 139,90 lei (redusa de la 299,90 lei) | fusta neagra drapata cu paiete, Mango: 249,90 lei (redusa de la 299,90 lei) | fusta neagra conica, H&M: 129,00 lei | fusta din paiete aurii, H&M: 89,90 lei (redusa de la 159,90 lei) | fusta din paiete argintii cu nod frontal, Zara: 129,90 lei (redusa de la 199,90 lei) | fusta cu paiete animal print, Zara: 129,90 lei (redusa de la 199,90 lei)

 

Cum reciclezi… PULOVERUL ROSU

Sa ne imaginam ca e puloverul purtat in seara in care ai impodobit bradul, ai iesit la colindat si ai testat o reteta noua de vin fiert. Rosul e asociat cu Craciunul si perioada sarbatorilo de iarna, insa un pulover rosu e pur si simplu o piesa clasica din garderoba de iarna. Ca orice piesa tricotata, un astfel de pulover se afla la intersectia dintre casual, festiv si smart casual.

Pentru inceput, iti recomandam sa nu asortezi puloverul rosu cu o piesa de culoare verde (fular, pantaloni, fusta); va fi o alaturare cromatica mult prea… „craciuneasca”. In schimb, cauta sa faci combinatii de culori mai moderne, mai creative. Iata cateva idei: puloverul rosu + o fusta plisata roz fucsia; puloverul rosu + o pereche de jeansi bleu; puloverul rosu + o pereche de pantaloni violet inchis; puloverul rosu + o rochie bej-camel; puloverul rosu + o piesa cu un imprimeu in care exista rosu (carouri, floral, dungi)…

Urmatorul sfat te indeamna sa porti puloverul rosu in suprapuneri. Cea mai simpla varianta este sa il porti peste o camasa alba, careia sa ii lasi vizibile mansetele si gulerul. Daca nu ai o camasa alba, se va potrivi si o bluza cu un mic guler inalt, ca un fel de volan. Ne-am gandit ca puloverul rosu, daca nu e foarte gros si are o linie pe langa corp, va merge bine si pe sub o rochie-vesta sau o rochie-furou. Nu in ultimul rand, poarta puloverul rosu peste orice rochie midi, plisata, creata sau ampla – transformi, astfel, rochia in fusta.

Daca ai in sertare doar pulovere negre si gri, in perioada reducerilor merita sa investesti in tricotaje de calitate. In plus, rosul e o culoare care nu se demodeaza niciodata. Iata recomandarile noastre:

Pulover rosu-aprins cu decolteu in V, H&M: 89,90 lei | pulover rosu cu umerii goi, H&M: 79,90 lei (redus de la 139,90 lei) | pulover-cardigan cu nasturi perle, Zara: 69,90 lei (redus de la 99,90 lei) | pulover rosu din mohair, Mango: 399,90 lei (redus de la 549,90 lei) | pulover rosu reiat, Mango: 99,90 lei (redus de la 159,90 lei) | pulover subtire din bumbac, Mango: 59,90 lei (redus de la 79,90 lei) | pulover din casmir cu funda la spate, Stefanel: 919,90 lei (redus de la 1.914 lei) | pulover larg din casmir, Stefanel: 1214,50 lei (redus de la 2.428,80 lei) | pulover rosu, Massimo Dutti: 159,00 lei (redus de la 239,00 lei) | pulover rosu din casmir, Massimo Dutti: 579,00 lei

 

Cum reciclezi… CAROURILE

Rochii in carouri rosii si bleumarin, fuste in carouri albe, rosii si verzi, pantaloni in carouri rosii si gri, camasi in carouri verzi si bleumarin… Nu stim de ce, dar carourile scotiene par inexplicabil legate de cadouri si sarbatorile de iarna. La fel ca dungile marinaresti si imprimeul de leopard, carourile sunt genul de imprimeu care nu se demodeaza. Asta inseamna ca vei putea purta aceste piese toata iarna, ba chiar si jumatate din primavara!

In functie de piesa pe care o detii, styling-ul si reciclarea stilistica de inceput de an vor diferit. De pilda…

Rochia cu carouri
– asorteaz-o cu ghete biker, un cardigan oversize si o geanta cross-body, in weekend
– poart-o cu o geaca matlasata, helanca fina si tenisi din piele, cand mergi la film in mall
– completeaz-o cu o pereche de cizme cu toc mediu si gros si un sacou din catifea reiata, pentru tinuta de birou

Fusta cu carouri
– asorteaz-o cu un pulover lejer, intr-una din culorile imprimeului, si niste botine cu toc fin, cand pleci la o intalnire romantica
– poart-o cu o camasa din denim si botine cu toc jos, intr-o zi obisnuita la facultate
– completeaz-o cu un hanorac gri, tenisi si un rucsac, cand te intalnesti cu fetele la o cafea

Pantalonii in carouri
– asorteaza-i cu o camasa alba de inspirarie masculina si ghete Chelsea, cand te duci la parinti in vizita
– poarta-i cu o helanca neagra si accesorizeaza cu o bereta neagra, cand vrei sa pari imbracata vintage
– completeaza-i cu un maieu negru matasos, un blazer din catifea neagra si botine cu paiete, cand iesi intr-un cocktail bar

Ar trebui sa ai in garderoba macar o piesa in carouri, esti de acord? Dupa o tura prin magazine, iata care sunt piesele pe care ti le recomandam:

Rochie midi in carouri, H&M: 129,00 lei | rochie midi in carouri, Zara: 179,90 lei (redusa de la 249,90 lei) | rochie larga in carouri, Zara: 149,90 lei (redusa de la 199,90 lei) | rochie in carouri negru-bej, Mango: 139,90 lei (redusa de la 199,90 lei) | rochie in carouri roz, Mango: 249,90 lei | rochie in carouri cu funda, Mango: 159,90 lei (redusa de la 249,90 lei) | rochie in carouri verzi, Mango: 139,90 lei (redusa de la 199,90 lei) | rochie in carouri bleumarin, Massimo Dutti: 579,00 lei

 

 

Fusta clos in carouri, H&M: 159,00 lei | fusta midi plisata in carouri, Zara: 129,90 lei (redusa de la 199,90 lei) | fusta conica verde in carouri, Zara: 129,90 lei (redusa de la 199,90 lei) | fusta petrecuta in carouri alb-bej, Mango: 159,90 lei (redusa de la 199,90 lei) | fusta asimetrica in carouri roz, Mango: 199,90 lei | fusta midi clos in carouri, BSB: 225,60 lei (redusa de la 376,00 lei) | fusta in carouri alb-corai, Massimo Dutti: 269,90 lei (redusa de la 399,00 lei) 

 

 

Pantaloni slim in carouri, H&M: 59,90 lei | pantaloni largi in carouri, Zara: 129,90 lei (redusi de la 199,90 lei) | pantaloni in carouri cu talie inalta, BSB: 213,50 lei (redusi de la 305,00 lei) | pantaloni in carouri alb-rosu, Marks&Spencer: 149,90 lei (redusi de la 224,90 lei) 

 

ARTICOLE SIMILARE

Follow @instagram