Mantourile toamnei 2017

Daca ar fi sa iti indicam o singura piesa vestimentara pe care o poti purta mai mult de 6 luni pe an, aceea va fi mantoul, pardesiul sau paltonul (urmata de jeansi, desigur, dar aceea e alta poveste…). Vei incepe sa le porti in aceasta perioada, la final de toamna si, modificand tinuta si accesoriile, le vei agata la loc in dulap abia pe la jumatatea lui martie. Alege-le cu atentie, investeste intr-o croiala deosebita si un material de exceptie, trateaza-le drept o adevarata investitie.

Pentru ca chiar asta sunt aceste haine pentru toamna-iarna. Paltonul, pardesiul sau mantoul ales trebuie sa fie comod, usor dar sa iti tina de cald; e de preferat sa se asorteze cat mai multor tinute si sa te poata insoti atat la birou, dar si in weekend sau la un eveniment de seara; este acea haina care iti contureaza silueta si iti confera o discreta eleganta urbana, pentru a nu te confunda cu griul strazii. Si nu, un singur palton negru nu poate acoperi toate aceste cerinte!

Mai jos, iti propunem o selectie de mantouri si paltoane in tendinte pentru toamna 2017.

#1 Paltonul clasic, reinterpretat in stil British masculin

Croiala si proportiile sunt esentiale: reverele ascutite, cele 2 randuri de nasturi, pensele bine asezate, manecile croite drept si un tiv care se opreste deasupra genunchiului. In cele mai multe cazuri, vei gasi acest tip de palton propus din stofa din lana cu model in carouri: pe nuante de bej si griuri (Prince de Galles), intersectate de fire galbene, albastre, verzi sau rosii, sau cu un model in alb-negru (houndstooth sau pied-de-coq). Stilul lor semi-elegant de zi le transforma intr-un inlocuitor perfect al gecilor casual de weekend, mai ales in perioada toamnei tarzii. Arata splendid cu jeansi boyfriend si botine cu toc fin (jocul de masculin-feminin este mereu la moda), dar sunt la fel de bine puse in valoare de un pantalon slim purtat cu pantofi masculini, cu sireturi sau cu o rochie lejera tricotata si botine cu toc jos.

Recomandarile mele:
Palton din stofa cu model pied-de-coq H&M: 399,00 lei
Palton din stofa de lana gri cu rosu Mango: 549,90 lei
Palton in carouri Zara: 399,90 lei
Palton scurt din lana Massimo Dutti: 899,90 lei

#2 Mantouri si paltoane colorate

Daca in garderoba ta exista deja o haina de iarna neagra, gri inchis sau bleumarin, in sezonul acesta indrazneste sa treci la urmatorul nivel stilistic. Mantourile, pardesiurile si paltoanele din stofa colorata isi pastreaza linia elegant-clasica, sunt disponibile intr-o varietate de lungimi si croieli (mantou tip halat, cu revere late si cordon in talie; drepte si masculine, scurte sau trei-sferturi, la 2 randuri de nasturi; cambrate in talie si usor evazate), insa ce le diferentiaza este diversitatea de culori. Rosul este culoarea-vedeta a sezonului rece 2017, dar paleta cromatica continua cu rozuri prafuite, galben, mov liliachiu, bleu ciel, albastru cobalt, verde inchis, visiniu, turcoaz, portocaliu…

Recomandarile mele:
Mantou rosu din stofa de lana H&M: 399,90 lei
Palton roz fucsia Mango: 399,90 lei
Palton din lana verde Massimo Dutti: 899,00 lei
Palton rosu din lana Marks&Spencer: 700 lei
Palton portocaliu Zara: 749,90 lei
Palton rosu din lana Stefanel: 1.800 lei
Mantou bleu din lana Mango: 399,90 lei

#3 Haina din blana colorata

Una din tendintele-cheie ale toamnei sunt materialele inedite, tactile, in culori puternice: catifea, brocart, blana artificiala colorata, tweed in carouri mari si colorate. O haina din blana artificiala, desi pare dificil de purtat, este companionul ideal pentru tinute construite intr-un stil casual, minimalist si modern (de exemplu cu o pereche de jeansi negri, o helanca neagra si ghete negre lacuite). Haina din blana colorata, scurta pana sub talie sau lunga cat sa acopere genunchiul, devine acel element stilistic, acea pata de culoare care ajuta tinutele sa treaca din registrul de zi la cel de party, de la un stil urban la unul desprins de pe podiumurile modei. E bine sa retii, totusi, ca acest tip de haina este rezervata tinutelor casual-cool; nu se potrivesc purtate peste tinute office, de zi.

Recomandarile mele:
Palton rosu Mango: 549,90 lei
Geaca turcoaz Mango: 299,90 lei 
Geaca blana mov Mango: 399,90 lei 
Palton din blana visinie Zara: 349,90 lei 
Mantou din blana animal print H&M: 399,00 lei 
Geaca bleu din blana Guess: 890,00 lei

ARTICOLE SIMILARE

Follow @instagram