Ce pantofi iti cumperi in primavara asta

Oficial, putem incepe sa purtam sandale si pantofi – iar mai jos iti recomandam cele 5 modele cu care iti vei actualiza stilul de vara.

Adevarul e nimic nu sugereaza mai bine venirea primaverii decat pantofii colorati sau decupati si trecerea de la dresuri la „piciorul gol”. Intr-un fel, chiar in aceasta simplitate sta frumusetea acestui sezon: nu mai e nevoie sa iti pui problema asortarii si potrivirii culorilor sau texturilor, e suficient sa adaugi o pereche de incaltaminte noua la cea mai simpla tinuta si imediat ai construit un outfit de sezon nou!

Slip-ons – sau papucii de strada

Primavara trecuta a fost martora aparitiei mocasinilor decupati la spate. Anul acesta, acest model ramane o idee la fel de buna si chiar capata amploare. Pe langa variantele clasice, vei gasi in magazine espadrile si tenisi decupati la spate, papuci impletiti sau ornamentati cu flori, margele, blana, pene sau scurti franjuri, chiar modele al caror varf rotund seamana cu cel al balerinilor, slapi cu barete late incrucisate si cu talpa platforma. Ti-i recomandam pentru ca sunt comozi si iti acopera partial piciorul (lucru bun in diminetile cand este inca racoare!).
In fotografie, de la stanga la dreapta: Mango, Zara, Musette, Il Passo

Slingbacks – sau pantofii cu bareta la spate

Sunt cocheti si feminini, iar in magazine ii vei gasi intr-o multitudine de culori, inaltimi de tocuri si ornamentatii (noi ii preferam pe cei cu fundite aplicate in fata). Iti sugeram sa asortezi o pereche roz intens la pantaloni albi sau kaki.

In fotografie, de la stanga la dreapta: Zara, Musette, Il Passo, Mango

V-toes – sau pantofii cei mai moderni, decupati in V

Daca indraznesti un stil in tendinte, sezonul acesta uita de pantofii decupati rotund, patrat sau cu varful in forma de migdala. Modelul denumit V-toe este forma cea mai moderna, preluata direct de pe podiumurile unde sunt prezentate colectiile marilor case de moda. Pentru ca au varful prelungit si decupajul in forma de V, vor da o nota interesanta oricarei tinute si se potrivesc in special pantalonilor largi (lungi sau deasupra gleznei). Este doar o chestiune de obisnuinta pana ajungi sa iti cumperi mai multe perechi…

In fotografie, de la stanga la dreapta: Zara, Mango, Massimo Dutti

Pantofi colorati

Moda s-a indragostit in sezonul acesta de culorile puternice: rosu, galben canar, albastru cobalt, violet, verde smarald, verde limeta, portocaliu. Daca esti genul care se imbraca mult in bleumarin, negru, denim, bej, gri si alb, iti sugeram sa adaugi o pereche de pantofi colorati in garderoba ta. Un accent de rosu sau verde va transforma total o tinuta compusa dintr-o camasa alba si o pereche de jeansi.

Saboti

Ai observat cat de mult se poarta bluzele brodate si rochiile-ie, inspirate de moda folk a anilor ’70? Daca ai in garderoba astfel de piese, sabotii sunt incaltamintea care li se asorteaza perfect stilistic. In plus, sunt rezistenti si te vor tine cativa ani buni.

In fotografie, de la stanga la dreapta: Zara, Mango

ARTICOLE SIMILARE

Follow @instagram