Ce ochelari de soare ti se potrivesc?

Incep prin a-ti impartasi un secret: ramele ochelarilor (de soare si de vedere) sunt primul dintre cele trei accesorii care se demodeaza cel mai rapid, dar si care „vorbesc” cel mult despre personalitatea celei care ii poarta. Celelalte doua sunt, in ordine, incaltamintea si gentile.

Astazi insa nu ne atingem de subiectul personalitatii tale stilistice, dar ne-am propus sa it aratam cum iti poti identifica forma fetei si care sunt modelele de ochelari de soare care i se potrivesc cel mai bine.

De asemenea, iti recomandam sa urmaresti doua principii importante, subliniate atat de opticieni cat si de stilisti:

– alege de la inceput o forma a ramelor care sa fie contrariul formei fizionomiei tale. Asadar, daca ai un contur bland al fetei, fara pometi ososi sau barbie ascutita, nu alege o montura de ochelari de soare rotunda sau rotunjita, ci cauta o forma dreptunghiulara sau cat-eye. Invers, daca ai maxilarul clar conturat, ti se vor potrivi ramele rotunjite sau fluture.

– tine cont si de proportiile fetei tale: o fizionomie delicata va avea si trasaturi de dimensiuni mici (nas mic, barbie mica, sprancene subtiri, ochi mici). O pereche de ochelari supradimensionati, chiar daca au fost la un moment dat la moda, iti vor acoperi prea mult fata si vor parea ridicoli. Apropo, cei mai in tendinte ochelari de soare sunt de dimensiuni mici si au forme rotunde sau ovoidale!

Fata rotunda: fizionomia ta se incadreaza la aceasta forma daca latimea fruntii si maxilarului par aproape aceleasi, obrajii au o linie rotunjita iar pometii sunt carnosi, dar nu ososi.

Ochelarii potriviti iti accentueaza formele blande ale fetei, au rame mai groase si unghiuri drepte. Cei mai nepotriviti ochelari de soare sunt cei de tip aviator, cei rotunji si supradimensionati.

Iti recomandam: (din magazinul Optiplaza) Dolce&Gabbana DG4296 999,00 lei | Polaroid 4060 289,00 lei | Guess GU7540 599,00 lei | Avanglion 1050 349,00 lei | (din magazinul Mango) ochelari cat-eye 49,90 lei | (din magazinul H&M) ochelari de soare alungiti 29,90 lei & ochelari de soare cu rama galbena 39,90 lei.

 

Fata patrata: fizionomia ta se incadreaza la aceasta forma daca observi ca linia maxilarului este dreapta, osoasa si de aproape aceeasi latimea cu cea a fruntii; cand te privesti in oglinda observi ca ai o fata mai curand lata si scurta, cu distanta mica intre buza de jos si barbie.

Ochelarii potriviti iti indulcesc linia aspra a fetei, au rame de grosime medie si cu forma rotunjita; cauta ochelari ai caror rama sa depaseasca putin linia exterioara a fetei tale (in felul acesta, fata ta va parea mai ingusta). Evita ochelarii cu rame invizibile, foarte subtiri, dar si pe cei cu alura scolareasca.

Iti recomandam: (din magazinul Optiplaza) Prada Cinema 1190 lei |  Polar Glare PG6650 219,00 lei |  Swarovski SK0130 1290,00 lei | (in magazinul Mango) ochelari ovali cu rama rosie 49,90 lei | (din magazinul Massimo Dutti) ochelari de soare rotunjiti 289,90 lei | (din magazinul H&M) ochelari de soare polarizati cu rame negre 159,00 lei.

 

Fata triunghiulara: fizionomia ta se incadreaza la aceasta forma daca observi ca linia maxilarului este mult mai lata decat cea a obrajilor si fruntii, iar fata ti se ingusteaza in zona obrajilor si fruntii.

Ochelarii potriviti au partea de sus a ramei colorata, mult mai accentuata (mai groasa) sau mai lata decat cea de jos (in felul acesta, zona sprancenelor se echilibreaza vizual cu cea a obrajilor si maxilarului). Formele cat-eye si aviator sunt ideale pentru trasaturile tale.

Iti recomandam: (din magazinul Optiplaza) Guess GU7523 548,99 lei | Dita Nightbird One 2290 lei | Carolina Herrera HE695 799,00 lei | Polaroid 4060 289,00 lei | (in magazinul Mango) ochelari aviator cu lentila bleu-roz 49,90 lei | (din magazinul H&M) ochelari de soare bej roz 49,90 lei.

 

Fata in forma de inima: Fizionomia ta se incadreaza la aceasta forma daca ai o frunte late, obraji si pometi proeminenti si o barbie ingusta si ascutita. Alege rame cu partea inferioara accentuata sau de tip Wayfarer clasic, cu rama usor rotunjita.

Iti recomandam: (din magazinul Optiplaza) Polar Glare PG6655 219,00 lei | Ray Ban Wayfarer Chris 518,99 lei | (din magazinul Mango) ochelari de soare retro Carey 49,90 lei | (din magazinul H&M) ochelarii de soare aurii 49,90 lei.

 

Fata ovala: fizionomia ta se incadreaza la aceasta forma daca ii poti „suprapune” conturul peste cel al unui ou. Este o fata mai curand alungita, cu barbia ingustata dar nu ascutita, cu fruntea mai ingusta decat linia obrajilor si pometii vizibili.

Poti purta orice tip de ochelari de soare – rotunzi, cat-eye, aviator, scolaresti, cu unghiuri ascutite, dreptunghiulari, minusculi sau supradimensionati -, tocmai de aceea iti recomandam sa indraznesti sa alegi o rama colorata si ultra-moderna. De exemplu, daca esti bruneta, alege o rama alba, care sa contrasteze placut cu pielea ta bronzata si parul intunecat la culoare.

Iti recomandam: (din magazinul Optiplaza) Michael Kors Playa Norte 749,00 lei | Linda Farrow Gold 2590,00 lei; Dolce&Gabbana DG6111 999,00 lei | (din magazinul Mango) ochelari de soare cat-eye: 79,90 lei | (din magazinul H&M) ochelari de soare cu rame groase taupe 39,90 lei & ochelari de soare cu rama roz 159,00 lei.

ARTICOLE SIMILARE

Follow @instagram