4 piese care merita cumparate la reduceri in ianuarie

Sezonul de reduceri este deja in plin avant, un moment potrivit pentru a-ti actualiza garderoba. Inainte de a-ti recomanda o scurta lista cu patru piese care merita cu adevarat cumparate in aceasta perioada, iti ofer doua sfaturi pe care le pun in practica in sesiunile mele de personal shopping.

 

# 1. Investeste in piese longevive, chiar daca nu sunt in trenduri

Aceste piese nu iti vor schimba viata sau stilul, insa sunt acelea pe care le vei purta cu usurinta din ianuarie pana in martie, apoi din noiembrie pana in martie 2019… Cand probezi sau alegi o haina, imagineaza-ti daca poate fi asortata si cu pantofi, si cu cizme inalte, daca o vezi purtata si cu o geaca din denim, dar si cu un cardigan gros.

Asta inseamna si sa eviti piesele care poarta „semnatura” unui anume sezon, acele piese care au definit stilul sau look-urile anotimpului in curs. Hainele din blana artificiala colorata, puloverele cu franjuri agatati de maneci, rochiile cu 2-3 tipuri de imprimeuri alaturate, cizmele-ciorap de culoare rosie au fost vedetele iernii 2017, iar peste un an vor parea demodate (asta conteaza mai ales daca iti doresti sa ai un stil inspirat din tendinte).

 

#2. Daca nu iti stabilesti un buget, scrie o lista (orientativa) a ceea ce iti doresti sa cumperi

Lista de shopping va avea efectul unei busole: te va ajuta sa te orientezi mai usor, sa iti eficientizezi timpul petrecut in magazine si la cabina de proba, dar mai ales de a-ti umple golurile din garderoba. Ai patru variante la dispozitie:

– te uiti rapid in dulap si observi ce iti lipseste (dar realist, in functie de activitatile zilnice sau tinutele pe care obisnuiesti sa le porti);
– rememorezi tinute din acest sezon rece (poate chiar si din iarna trecuta), cand te-ai trezit spunand: „ce bine ar fi fost sa am acum….” sau „tinuta asta ar fi arata mai bine cu…”;
– rasfoiesti cateva pagini de blog sau de revista, unde sunt recomandate piese-cheie pentru o garderoba de iarna, si selectezi ce ti se potriveste;
– rememorezi ultimele ture de shopping, cand ai fost tentata de piese care erau peste bugetul tau, dar pe care le poti gasi acum la un alt pret.

Iar pentru ca magazinele au acum oferte fantastice si stocurile sunt inca bune, iata ce merita cumparat fara regrete!

 

O pufoaica de calitate sau un palton cu o croiala impecabila

Vei gasi in magazine variante foarte diverse de culori, croieli si lungimi. Pufoaicele de lungime medie, cu sau fara gluga, au trei calitati de nota 10: te vor imbratisa complet, aproape ca o patura, ceea ce inseamna confort suprem in zilele foarte friguroase, pot avea cateva detalii care combina stilul casual cu utilitatea (cordonul elastic din talie, buzunarele, gulerul de blana artificiala, in unele cazuri culoarea sau finisajul metalizat al materialului) si, nu in ultimul rand, sunt usoare ca un fulg.

Daca ai deja in dulap o pufoaica pentru tinutele casual si sport, indreapta-ti atentia catre un palton de lungime medie, cu o croiala frumoasa. Va da o nota de eleganta si cochetarie oricaror tinute de zi, il vei putea purta si peste o rochie de cocktail (ianuarie si februarie sunt luni cu multe evenimente!) si, daca il alegi cu grija, il vei putea purta cativa ani fara sa se demodeze.

Pufoaica Mango: 199 lei | pufoaica Massimo Dutti: 899 lei | mantou matlasat H&M: 399 lei | pufoaica Stefanel: 899 lei | geaca matlasata Zara: 279 lei | geaca matlasata Boss Orange, Collective: 1.329,99 lei

Palton bej-camel Massimo Dutti: 1.199 lei |  palton rosu Nissa: 699 lei | palton supradimensionat rosu H&M: 479 lei | palton cadrilat Marks&Spencer: 699 lei

 

 

O noua geanta pentru birou

Daca orice alt articol din aceasta lista te face sa te intrebi cat de des il vei purta, o geanta noua merita cu adevarat investitia. Scopul tau este sa gasesti o geanta de calitate, pe care sa o poti asorta la cat mai multe tinute (de luni pana vineri, cateodata si in weekend), intr-o culoare usor de combinat (nu, negrul nu este cea mai versatila culoare – si imi imaginez ca ai deja o geanta neagra in dulap!), si care sa te tina cel putin pana la finalul anului. Daca pretul ti se pare prohibitiv, fa-ti urmatorul calcul: imparte pretul la numarul (aproximativ) de zile de purtare. Daca te raportezi strict la sezonul rece (noiembrie-martie), asta inseamna +/- 150 zile. Vei descoperi ca, de fapt, costul „zilnic” al gentii este mai mic decat cel al cafelei tale preferate.

Recomandarea mea este sa iti alegi o culoare, forma sau dimensiune diferita de restul gentilor pe care le ai in dulap. Altfel, cum poti spune ca faci actualizare de garderoba?

In sfarsit, daca esti obisnuita sa porti genti negre, bleumarin sau maro, orienteaza-te catre piele stantata cu model de reptila, visiniu, verde masliniu, bronz mat sau gri.

Geanta Tilda Musette (exista pe nuante de bronz inchis sau argintiu inchis, metalizat): 679 lei | geanta verde masliniu din piele intoarsa, Mango: 299 lei | rucsac visiniu din piele naturala, Anna Cori: 496 lei | geanta Il Passo: 599, 20 lei

 

 

Un sacou sau o haina „statement”

Pentru ca pulovere groase sigur ai, la fel si camasi de birouri, tricouri casual, hanorace sport si cardiganuri comode… Iti recomand sa treci pe lista un sacou foarte elegant sau un alt model de haina deosebita. Este genul de piesa care transforma rapid chiar si cea mai banala tinuta (jeansi& tricou alb). Poti alege fie un sacou din catifea, fie un kimono din brocart, fie o jacheta cu paiete sau un bomber din satin brodat.

Jacheta bolero cu paiete, Mango: 299,90 lei | sacou negru din catifea cu brau, Zara: 149,90 lei | sacou din catifea verde, Zara: 229, 90 lei | jacheta alba, Massimo Dutti: 319,00 lei | sacou catifea bleumarin, Nissa: 599 lei

 

 

O fusta plisata

O poti purta pe toata perioada iernii cu dresuri groase, pulovere si cardigane, cizme si botine, iar in sezonul cald cu tricouri, pulovere usoare, camasi din denim, sandale, botine decupate, pantofi cu toc si chiar tenisi din panza. Ca sa faci diferenta fata de celelalte fuste din garderoba, alege fie o culoare deosebita, fie un material neasteptat (catifea, dantela, finisaj metalizat).

Fusta plisata cu dungi metalizate, Zara: 79,90 lei | fusta plisata in carouri gri, Zara: 129,90 lei | fusta plisata aurie, Mango: 119,90 lei

 

ARTICOLE SIMILARE

Follow @instagram