NOW OPEN
10:00 - 22:00
evenimente >> bucurești mall >> Personaje si prezente feminine in literatura romana
01 Martie, 2022 - 14 Martie, 2022
Personaje si prezente feminine in literatura romana

Curaj, frumusețe, putere, determinare, iubire – acestea sunt doar câteva cuvinte care pot descrie femeile pe care le sărbătorim zi de zi. În luna martie, cu ocazia zilelor dedicate femeii, împreună cu Muzeul Național al Literaturii Române și Centrul de Tineret al Municipiului București, vă invităm să descoperiți expoziția „Personaje și prezențe feminine în literatura română”, din 1 până în 14 martie.

Descoperiți prezențele feminine puternice, fermecătoare, captivante și învăluite în mister. Fiți surprinși sau redescoperiți personajele feminine care ne vor trece pragul: Anișoara din nuvela „Cântecul lebedei” de Liviu Rebreanu, Chira Chiralina lui Panait Istrati, Corina din „Jocul de-a vacanța” din opera lui Mihail Sebastian, Domnișoara Hus și Domnișoara Ri, imaginate de Ion Barbu și, respectiv, Matei Vișniec. Întâlniți-vă și cu misterioasa Doamna T și Ela, ambele personaje create de Camil Petrescu, cu Evantia, apariția exotică și frumoasă, „păpușa de șocolată” din romanul Europolis al lui Jean Bart, Irina din Matca lui Marin Sorescu și nu în ultimul rând cu „prima femeie capitalist în literatura noastră”, așa cum o definea Nicolae Manolescu pe Mara, personajul creat de Ioan Slavici.

Vă așteptăm în perioada 1-14 martie, la București Mall-Vitan, să le descoperiți, să le aflați modul autentic de a gândi, crezurile și visele, doar în cadrul expoziției „Personaje și prezențe feminine în literatura română”.

Bucuresti Mall, personaje si prezente feminine in literatura romana, MNLR
bucurestimallvitan
Bucuresti Mall Vitan
#ILoveBucurestiMall
Follow
ALTE EVENIMENTE