NOW OPEN
10:00 - 22:00
evenimente >> bucurești mall >> Calatorie in timp. Imagini din copilaria scriitorilor romani
02 Iunie, 2021 - 15 Iunie, 2021
Calatorie in timp. Imagini din copilaria scriitorilor romani

Copilăria a rămas, peste ani, spaţiul idilic, perfect, de care ne amintim la maturitate ca de un vis pierdut. Nici autorii români nu au putut ocoli spațiul copilăriei și adolescenței, întrucât operele lor ar fi fost astfel lipsite de ceea ce e mai frumos și mai expresiv.
Însă câți dintre noi știm cum arăta in copilarie Alexandru Vlahuță sau casa natală a acestuia, care au fost scriitorii născuți în ținuturile îndepărtate ale Albaniei sau care sunt descendenți din voievozii țării?
Fotografii și instantanee, însoțite de fragmente de prezentare, mărturii și descrieri ale caselor natale, străzilor și ale atmosferei din copilărie – sunt doar câteva dintre detaliile unor povești fascinante ale acestor scriitori:

Nicolae Beldiceanu
Hortensia Papadat-Bengescu
Ioachim Botez
Dan Botta
Mateiu Caragiale
N. D. Cocea
Pompiliu Constantinescu
Alexandru Davila
Victor Eftimiu
Gala Galaction
Onisifor Ghibu
Anton Holban
Eugen Ionescu
Gib. I. Mihăescu
Ion Pillat
Nichita Stănescu
Vladimir Streinu
Constant Tonegaru
George Topârceanu
Elena Văcărescu
Alexandru Vlahuță
G. M. Zamfirescu

Te așteptăm cu drag până pe 15 iunie sub cupola București Mall Vitan, unde vei putea explora expoziția „Călătorie în timp. Imagini din copilăria scriitorilor români” și vei descoperi detalii mai puțin cunoscute din copilăria unora dintre cei mai apreciați autori români. Intrarea este liberă.

Proiect realizat în parteneriat cu Muzeul Național al Literaturii Române și Centrul pentru Tineret al Municipiului București.

Bucuresti Mall, calatorie in timp, imagini din copilaria scriitorilor romani
bucurestimallvitan
Bucuresti Mall Vitan
#ILoveBucurestiMall
Follow
ALTE EVENIMENTE