Jeansii albi: 3 tinute surprinzatoare de iarna

Te-ai obisnuit sa porti, zi dupa zi, doar jeansi albastri? Finalul iernii e un bun moment de a face tranzitia catre o garderoba noua sau un stil actualizat. Unele piese asociate mai curand sezonului de primavara pot fi foarte usor integrate in tinute de zile reci, iar jeansii albi sunt un astfel de exemplu de „piesa de tranzitie”.

Culoarea lor da o nota de modern si cochet chiar si celor mai casual tinute, mai ales cand sunt asortati cu nuante neutre (negru, bej cald, gri deschis). Dar asta nu inseamna ca nu pot fi purtati si cu pulovere colorate, cardigane texturate, geci imblanite si paltoane cu imprimeuri… De altfel, cu suficienta inspiratie stilistica, jeansii albi pot deveni una dintre cele mai versatile piese a garderobei tale. Drept urmare, am gandit pentru tine trei tinute diferite, pornit de la o pereche de jeansi albi simpli.

Jeansi albi drepti Mango: 199,90 lei | jeansi albi skinny Zara: 149,90 lei | jeansi albi Marks&Spencer: 199,90 lei | jeansi albi drepti H&M: 159,00 lei

 

Tinuta #1: Casual-elegant, de weekend: jeansi albi si tricotaje in nuante de bej

Posibil una dintre tinutele care imbina cel mai bine notele sic si casual: albul si bejul-camel sunt elegante si luxoase. Cheia unei astfel de tinute este adaugarea unui pulover sau cardigan texturat si cu croiala lejera, care sa contrabalanseze linia skinny a jeansilor. Adauga o pereche de cizme inalte sau botine din piele intoarsa, in nuante de maro, bej cald sau gri mediu, plus o esarfa supradimensionata in carouri. Pentru a finaliza outfitul, poarta un mantou larg, cu croiala masculina, din stofa in aceeasi paleta de culori.

Pulover bej din casmir Stefanel: 1.127 lei | Cizme din piele intoarsa Bata: 499,90 lei | Mantou bej Massimo Dutti: 1199 lei

 

Tinuta #2: Smart-casual, de seara: jeansi albi si o helanca neagra

Un contrast clasic dar interpretat in cheie moderna. In loc de a purta o bluza eleganta dar subtire, apeleaza la o helanca neagra, tricotata cu elastan. Accesorizeaza tinuta cu cercei aurii mari si un plic din catifea neagra, incalta o pereche de botine cu toc fin si machiaza-te discret, fara sa uiti de rujul rosu.

Helanca neagra Zara | Cercei aurii cu perla Mango: 49,90 lei | Botine Anna Cori: 210,00 lei

 

Tinuta #3 Clasic, de birou: jeansi albi, o camasa bleu si un sacou bleumarin la 2 randuri de nasturi

In zilele de Casual Friday vei inlocui clasicii jeansi albastri cu o pereche de jeansi albi, cu conditia sa nu fie exagerat de stramti. Adauga in partea de sus o camasa sau bluza bleu, peste care vei purta un sacou bleumarin de inspiratie masculina. Albul, impreuna cu bleu si bleumarin, formeaza una din cele mai frumoase combinatii cromatice de sezon. In picioare se vor potrivi fie pantofi sport cu talpa groasa, fie botine cu toc mediu. Nu uita sa adaugi accesorii moderne, spectaculoase, pentru nota contemporana a tinutei.

Bluza bleu cu funda Mango: 159,90 lei | Pantofi sport din piele Il Passo: 224,50 lei | Sacou albastru cu alb H&M: 159,00 lei

ARTICOLE SIMILARE

Follow @instagram