Final de vara la birou: 3 tinute office

Intre euforia vacantei, leneveala weekendurilor de august si pregatirile pentru primele activitati de toamna, garderobele si tinutele noastre trec printr-un soi de conflict: pe de o parte, necesitatea respectarii unui cod vestimentar la birou, pe de alta parte, temperaturile inca fierbinti si sentimentul inca prezent al vacantei de vara.
Am gasit pentru tine 3 piese-cheie declinate in 3 tinute complete, astfel incat moda estivala sa se impace cu stilul office.

Piesa-cheie #1: o fusta midi, pana la genunchi
Poti alege o fusta dreapta, conica sau usor evazata, care va face parte dintre piesele basic ale garderobei tale. Este intotdeauna semi-eleganta si eficace, nu iti va ridica dileme stilistice de tipul „se mai poarta in sezonul asta?” sau „ce ce o pot asorta?” In zilele de Casual Friday, o poti purta cu un tricou simplu sau o camasa din in, continuand tinuta cu sandale cu talpa ortopedica sau tenisi din panza. In restul saptamanii, asorteaz-o cu o camasa lejera careia ii sufleci manecile si, in functie de codul vestimentar al locului unde lucrezi, cu sandale sau cu pantofi cu toc mediu sau inalt.
Recomandarea stilistului: cat inca e cald, alege culori placute si evita negrul. Vei avea suficient timp sa porti fuste si pantaloni negri, din octombrie pana la finalul lui martie!
In fotografii: fusta albastra Mango: 199,90 lei; fusta galbena Massimo Dutti: 279,90 lei; fusta cu flori Nissa: 194,90 lei; Fusta bleumarin Zara: 149,90 lei

Piesa-cheie #2: un pantalon lejer
In zilele caniculare, avem tendinta de a pune confortul inaintea elegantei. Gresit. Moda actuala ne ofera optiuni care integreaza ambele cerinte! Gandeste-te la o pereche de culottes (fusta-pantalon) largi din vascoza sau la o pereche de pantaloni palazzo racorosi, din in si bumbac sau din lyocell. Cu talie inalta, fluizi si foarte sic, tipul acesta de pantaloni sunt creati exact pentru astfel de zile. Ii poti declina in stil masculin, purtandu-i cu bascheti sau pantofi oxford din piele intoarsa si perforata, sau in stil modern-feminin, adaugandu-le un maieu matasos si sandale cu toc inalt si barete fine. E alegerea ta!
Recomandarea stilistului: ca sa nu incalci linia stilului casual, limiteaza-te la culori uni (alb, galben, bej, roz, bleu, rosu, negru samd) si la imprimeuri discrete. Pastreaza pentru weekend sau ocazii speciale pantalonii largi si fustele-pantalon cu imprimeuri foarte vizibile (dungi orizontale late, flori, buline, animal print), cu detalii din tendinte (volane si slit lateral/ fente) si pe cei cu insertii din dantela sau voal.
In fotografii: culottes bleu din bumbac Mango: 159,90 lei; culottes rosii din vascoza Nissa: 199,00 lei; culottes galbeni din in Zara: 149,90 lei; culottes mov Massimo Dutti: 379,00 lei; pantaloni largi galbeni Mango: 99,90 lei; pantaloni bej din lyocell H&M: 159,00 lei; pantaloni albi Nissa: 329,00 lei

Piesa-cheie #3: o rochie
In 2 timpi si 3 miscari esti gata! Rochia este cea mai usoara si practica optiune stilistica, si atat de la indemana… Poti alege un model cu decolteu cuminte, in V, o rochie-camasa fluida, o tunica midi comoda si colorata, eventual o varianta parte-peste-parte (petrecuta) dintr-o tesatura racoroasa sau matasoasa. O data imbracata rochia, iti ramane doar sa alegi accesoriile si incaltamintea.
Recomandarea stilistului: chiar daca alegi o rochie dintr-o tesatura usoara, de vara, o vei putea purta si la toamna si in primavara. E suficient sa adaugi deasupra un sacou sau un cardigan. Varianta cea mai moderna a suprapunerilor, care iti va permite sa imbraci rochiile oricand (chiar si o rochie-furou, vaporoasa!) este sa porti o helanca sau o camasa pe sub rochie.
In fotografii: rochia-camasa cu flori Mango: 199,90 lei; rochie-tunica din in Marks&Spencer: 249,00 lei; rochie-tunica albastra H&M: 99,00 lei; rochie oranj-terracotta Massimo Dutti: 449,00 lei

ARTICOLE SIMILARE

Follow @instagram